Kosten PCR sneltest met COVID reisdocument
☝Hier en Koop Vandaag je test!☝

Testen, testen, testen

Testen, testen, testen

Testen op corona zou dé manier worden om met zijn allen uit die vervelende corona crisis te komen en de lockdowns en andere beperkende maatregelen achter ons te laten. Later werd er ingezet op prikken, prikken, prikken. En we hadden ook nog te maken met wel-niet-wel-niet mondkapjes en wassen, wassen, wassen. Inmiddels weten we niet beter meer.

PCR test met Reisverklaring Ridderkerk

Terug naar normaal

Terug naar normaal willen we allemaal, maar wat was normaal ook alweer? Het zal voor ieder van ons best even wennen zijn, dat normale leven. Gaan we weer iedere dag naar kantoor? Gaan we weer in de file staan om allemaal op dezelfde tijd in hetzelfde zaaltje met elkaar te kunnen praten? Gaan we weer handen geven?

Omikron variant

Veel is nog altijd onduidelijk. Wat inmiddels wel heel duidelijk is, is de besmettelijkheid van de omikron variant van het virus die nu het meeste voorkomt. En nog altijd is het de bedoeling dat je, mocht je ziek worden, je zo weinig mogelijk anderen besmet. Ook al ben je gevaccineerd en zelfs geboosterd, dan nog kun je besmet raken en ook besmettelijk zijn voor anderen. Hopelijk word je minder ziek, maar je moet nog steeds ook anderen in bescherming nemen. En nu we weer wat meer mogen en wat meer mensen zien is testen testen testen dus weer heel belangrijk.

Voel je je wat verkouden, ben je in de buurt geweest van iemand met corona of heb je geen klachten, maar wil je het zekere voor het onzekere nemen dan doe je een zelftest. Je kunt online heel gemakkelijk een corona zelftest kopen. Is de test negatief dan mag je gewoon doorgaan met je activiteiten. Het is wel goed om te blijven testen, zeker als je klachten hebt die passen bij een corona besmetting. Laat de zelftest een positieve uitslag zien dan moet je je bij de GGD laten testen en als je inderdaad corona blijkt te hebben ga je in quarantaine.

Prijzen Sneltest en PCR-test met COVID reiscertificaat
☝Klik & Koop Vandaag je test!☝

Wachtrijen bij de GGD in Rotterdam

Bij de GGD is het druk en moet je daarom soms lang op de uitslag wachten. Misschien heb je een heel belangrijke reden om sneller te weten waar je aan toe bent. Dan kun je een sneltest kopen Overal in het land zijn testcentra waar je na een afspraak snel terecht kunt

en ook snel (vaak binnen een half uur) de uitslag krijgt. handig, want z staat je leven niet voor niks een tijd ‘on hold’ in afwachting van de uitslag. Zo’n test is anders dan bij de GGD niet gratis, maar de uitslag is wel betrouwbaar.

Als je geen klachten hebt, mag je niet naar de GGD voor een test. Soms heb je toch een recente corona testuitslag nodig. Bijvoorbeeld omdat je naar het buitenland wilt of moet. Of een bijeenkomst of uitje hebt waar een coronacheck wordt uitgevoerd. Ook dan kun je een sneltest laten doen. Let goed op de voorwaarden die gelden op de plaats van bestemming. Hoe oud mag je test zijn? De regels veranderen, net als in ons eigen land, nogal eens, dus laat je goed informeren.